يازدهمين جلسه ستاد پيشگيري، هماهنگي و فرماندهي عمليات پاسخ به بحران استان چهارمحال و بختياري با حضور معاون محترم رئيس جمهور در روز جمعه مورخ ١٤٠١/٠٥/١٤
غلامعلي حيدري ۱۴ مردادماه در جلسه ستاد پيشگيري، هماهنگي و فرماندهي عمليات پاسخ به بحران چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه رويکرد دولت سيزدهم عدالت محوري و توجه به مناطق محروم است، اظهار کرد: رئيسجمهور با حضور خود در مناطق محروم و در تخصيص اعتبارات به اين مسئله توجه ويژهاي داشتهاند و در سفرهاي استاني آيتالله رئيسي به مناطق محروم توجه ويژهاي ميشود.
استاندار چهارمحال و بختياري افزود: اين استان از يک محروميت تاريخي باوجود اقدامات صورت گرفته، رنج ميبرد و اين مسئله نيازمند يک توجه ويژه است، خوشبختانه در مصوبات سفر رياست جمهوري به استان توجه ويژهاي به تخصيص اعتبار به مناطق محروم صورت گرفت.
وي با تاکيد بر اينکه مديريت سيل اخير نتيجه يک کار جهادي و همافزايي بين مسئولان و مردم بود، عنوان کرد: حضور معاون اجرايي رئيسجمهور در مناطق سيلزده يک فرصت مغتنم است و بايد از آن نهايت استفاده را به نفع مردم ببريم.
حيدري در ادامه با بيان اينکه ستاد پيگيري مصوبات سفر رياست جمهوري به چهارمحال و بختياري به محض ابلاغ اعتبارات تشکيل شد، خاطرنشان کرد: اين ستادها در شهرستانها تشکيل شد، باتوجه به سردسير بودن استان، درخواست داريم که بخش اعظم اعتبارات سفر در ۶ ماه ابتدايي سال به استان اختصاص پيدا کند تا بتوانيم اقدامات را پيگيري کنيم.
استاندار چهارمحال و بختياري با اشاره به خسارات وارده به چهارمحال و بختياري در سيل اخير، گفت: خواستار تسريع در پرداخت خسارات وارده سيل به استان هستيم، اين مسئله در کاهش آلام آسيبديدگان موثر است، همچنين پرداخت تسهيلات تسريع شود تا بتوان در حوزههاي موردنظر هزينه کنيم.
وي تاکيد کرد: ماشينآلات فرسوده در چهارمحال و بختياري براي امدادرساني نيازمند نوسازي است، همچنين در برخي ماشينآلات مورد نياز در بحث امدادرساني در سيلاب دچار کمبود هستيم و اين مسئله نيازمند توجه جدي است.
حيدري با بيان اينکه مسئله آبخيزداري و آبخوانداري در کنترل سيلاب و کاهش خسارات ناشي از آن موثر است، خاطرنشان کرد: اجراي عمليات آبخيزداري در چهارمحال و بختياري براي استانهاي مجاور اين استان نيز مفيد است.
استاندار چهارمحال و بختياري در پايان تاکيد کرد: در هفته آينده نيز شاهد بارشهاي سيلآسا در استان هستيم، دستگاههاي اجرايي، امدادي و خدماترسان آمادگي کامل براي مقابله با سيلاب را داشته باشند و تمام مرخصي مديران نيز لغو ميشود، براي لايروبي قنوات و اصلاح کانالهاي کشاورزي نيازمند تخصيص اعتبار هستيم.
در بحث هدايت سيلاب در چهارمحال و بختياري مشکل داريم
در ادامه علي حيدري- سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري چهارمحال و بختياري، اظهار کرد: از زمان تصويب قانون مديريت بحران در سال ۱۳۹۸، اعتباراتي که اين سازمان مشخص کرده به سازمان مديريت و برنامهريزي ابلاغ ميشود که تاکنون اعتباري براي اجراي پروژههاي مديريت بحران اختصاص پيدا نکرده است.
وي افزود: باتوجه به کوهستاني بودن چهارمحال و بختياري با کمبود شديد امکانات، ماشينآلات و تجهيزات امدادي براي امدادرساني در بحرانها مواجه هستيم، همچنين زيرساختهايي مانند سيلبند، بندهاي خاکي، کانال انحراف آب و بندهاي سنگي و ملاتي در استان کم است و اين مسئله در زمان وقوع سيل، موجب بروز خسارت ميشود، زيرا در بحث هدايت سيلاب مشکل داريم.
حيدري با بيان اينکه اکنون با مشکل ناپايداري ترانشهها و شيروانيها در پروژههاي محورهاي مواصلاتي مواجه هستيم، گفت: حجم بالايي تردد در اين محورها تردد ميکنند و هر لحظه امکان فروريختن آنها وجود دارد.
سرپرست معاونت هماهنگي امور عمراني استانداري چهارمحال و بختياري با اشاره به کمبود علوفه در استان باتوجه به سيلاب و خشکسالي، يادآور شد: اين مسئله تبديل به بحران شده است و بايد تدبيري در اين خصوص انديشيده شود.
سيد صولت مرتضوي ۱۴ مردادماه در جلسه ستاد پيشگيري، هماهنگي و فرماندهي عمليات پاسخ به بحران چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه سيل خسارات زيادي را به هموطنان عزيزمان در يک گسترده وسيع در استانهاي مختلف وارد کرده است، اظهار کرد: از اين مسئله متاثر هستيم، رئيسجمهور از لحظات اوليه خود به مسئله مديريت سيل ورود پيدا کردند و از نزديک موضوع را با همراهي وزرا و ساير مسئولان مرتبط رصد و پيگيري ميکردند.
معاون اجرايي رئيسجمهور افزود: مسئولان و وزرا در خدمت مردم بودند، در برخي مناطق سيلزده مديران ارشد، مناطق پرخطر از نظر وقوع سيلاب را رفع خطر ميکردند، مجاهدتهاي مسئولان چهارمحال و بختياري در بحث پيشگيري، مديريت بحران، امداد و نجات و اسکان قابل تقدير است.
وي با بيان اينکه در بازديد ميداني از برخي مناطق سيلزده چهارمحال و بختياري شاهد بوديم که حجم خسارات سيل در اين استان قابل توجه است، گفت: دولت سيزدهم با تمام توان در خدمت مردم سيلزده است، دولت در جلسه چهارشنبه هفته گذشته مصوباتي براي تامين منابع اوليه مورد نياز براي حل مشکلات سيلزدگان و تامين نيازهاي اوليه استانها داشت.
مرتضوي بيان کرد: دستگاههاي استاني در حال جمعبندي خسارات سيل در استانهاي سيلزده هستند و اين آمار به سازمان مديريت بحران کشور گزارش ميشود و براي جبران بخشي از خسارات کمکهاي بلاعوض در نظر گرفته خواهد شد و هم تسهيلات براي نوسازي و بهسازي منازل آسيبديده از سيل پيشبيني ميشود.
معاون اجرايي رئيسجمهور با بيان اينکه بر اساس پيگيريهاي صورت گرفته، ستاد اجرايي فرمان امام براي تامين دام مورد نياز دامداراني که دام آنها در سيلاب تلف شده، اعلام آمادگي کرده است، يادآور شد: براي جبران خسارتهاي وارده به زيرساختهاي آسيبديده در سيل نيز به مرور تامين اعتبار ميشود.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه بايد يک آسيبشناسي جدي براي مديريت بحران در سيل اخير صورت بگيرد، تصريح کرد: مديران آستين همت را بالا بزنند و با اقدامات پيشگيرانه از بخش از اعظمي از خسارات در حوادث جلوگيري کنند، دستگاههاي اجرايي وقتي ابنيهاي را احداث ميکنند، محاسبه دقيق داشته باشند، بايد گلوگاهها در سيلاب مديريت شود تا شاهد کاهش خسارات سيل باشيم.
مرتضوي تاکيد کرد: بايد از نعمت الهي باران به نحو احسن استفاده کنيم، ميتوانستيم با اجراي طرحهاي آبخيزداري و آبخوانداري روانآبها را کنترل کنيم و ذخيره آب را در سد زايندهرود بالا ببريم، منکر اقدامات صورت گرفته نيستيم، اما ميتوانستيم بهره کافي را از اين بارشها ببريم.
معاون اجرايي رئيسجمهور با بيان اينکه تصميمات خوبي براي استانهاي سيلزده و محروم در هيات دولت گرفته شده است، خاطرنشان کرد: وظيفه دولت بسترسازي و زمينهسازي در استانها در سفر رياستجمهوري است، پيگيري، اجرا و عمليات مصوبات سفر بر عهده استانها بوده و بايد اقدامات لازم را انجام بدهند، بايد از سفر نهايت استفاده شود، چند تخصيص بسيار خوب براي استان در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: از مديران و پيمانکاران تقاضا داريم با جديت مصوبات سفر رياست جمهوري به چهارمحال و بختياري را پيگيري کنند، منابع نقدي، تهاتر نفت، ماده ۵۶ و اوراق منابعي به استان اختصاص پيدا کرده است، بنياد مسکن همانطور که براي بازسازي منازل آسيب ديده در سيل و زلزله ماموريت دارد، بايد به بحث مقاومسازي نيز ورود پيدا کند، بانکها به تعهدات خود در وقت مناسب عمل کنند، پيمانکاران به وعده دولت اطمينان داشته باشند.
مرتضوي تصريح کرد: منابع خوبي در حوزه تسهيلات ازدواج براي چهارمحال و بختياري پيشبيني شده است، معاونت اقتصادي استاندار و فرمانداران نقش موثري در جذب اين تسهيلات دارند.
معاون اجرايي رئيسجمهور با تقدير از فعاليت گروههاي جهادي در سيل، بيان کرد: مردم نيز قدردان اين کار هستند، اين گروهها بايد مورد تشويق قرار بگيرند، از ظرفيت بسيج و گروههاي جهادي استفاده در بخشهاي مختلف استفاده کنيد.
وي در خصوص کمبود تجهيزات امدادي در استانها، توضيح داد: در سابق سولههاي بحران در دهستانها مجهز به لجنکش، کفکش، ژنراتور برق و ... بودند، بايد اين سولهها بهروز شوند، شهرداران در امر پيشگيري مانند سيلبند و بازگشايي مسيلها ورود پيدا کنند.